RAKAS TRASSELI!

24.5.1993 - 26.9.2014

KIITOS yhteisestä YLI 16 VUODESTA!

Koska olet rakas
päästän sinut menemään
koska olet tärkeä
en voi pyytää sinua enää jäämään
koska olet arvokkain
en voi vaatia sinulta enempää.
Särkyvin sydämin
minä lasken irti
päästän sinut luotani pois laukkaamaan
.

Trasseli oli mun peruskallio. Elämä on kuljettanut, ottanut ja antanut. Trasselin kanssa olen arkea elänyt, iloinnut ja välillä surrut. Nauranut ja itkenyt. Nuoresta naisesta keski-ikään, se on pitkä matka. Trasseli vaan oli ja pysyi ja kulki rinnalla. Vaivihkaa vanheni. Kuunteli ja tuumaili. Ei tule koskaan toista vastaavaa. Tämä kaikki toi myös suuren vastuun minulle. Tein matkan varrella taatusti paljon virheitä, tietämättömyyttäni ja kokemattomuuttani. Toisaalta taas yritin tehdä kaikkeni, että Trasseli sai elää turvallista, terveellistä ja monipuolista elämää. Kaikissa elämäni käänteissä se pysyi rinnallani ja sen kanssa oli ihana tehdä ja touhuta asioita. Koskaan en halunnut siitä luopua, vaikka raskastakin hevosenomistajan arki välillä oli.

Otin melkoisen riskin ottaessani Herra T:n elämääni yli  16 vuotta sitten - nuoren raakileen, jonka ratsu-ura oli alkanut juuri.. Itsepäisen möllykän, joka ei ensin liikkunut eteen eikä taakse.. Mutta Trasseli löysi minut - siinä ei ole kahta sanaa. Tässä uskon kohtaloon. En ollut etsimässä itselleni hevosta! Tämä vaan otti ja tuli minun elämääni! Onneksi avasin sydämeni ja annoin sen tulla!

Trasseli%201998%20001-normal.jpg

Aina elämän arvoa ei voi mitata saavutuksissa, vaan siinä, miten elämänsä elää... Siinä olisi monella opittavaa Trasselilta! Kaiken se kesti, kaiken se hyväksyi, kaikki sille kävi. Mikä rauhallinen elämänasenne ja suhtautuminen kaikkeen! Hartwall Areenasta Messukeskukseen, Helsingin keskustasta Vermon raviradalle. Tukkirekoista lumiauroihin, maastoradoista laskiaisriehoihin. Kouluvalmennuksista kärryjen vetämiseen, lasten kuljettamisesta uintireissuihin. Tarinoita on satoja, muistoja tuhansia ja taas tuhansia..Tämä ravikuninkaan ja työhevosten jälkeläinen oli varsinainen monitoimihevonen sanan varsinaisessa merkityksessä! Kaikkeen se oli valmis.

Ja mikä uskomaton tyyppi! Jähmeä ulkokuori, mutta maailman kultaisin sydän! Vahva, rohkea, utelias ja reipas. Huumorintajuinen! Rakas tyyppi, jonka kanssa sain opetella tätä elämää yhdessä YLI 16 VUODEN ajan! Olen ollut maailman onnekkain ihminen. En edes muista aikaa ennen Trasselia. Ja nyt pitäisi opetella uusi elämä - elämä jälkeen Trasselin..

Trasselia on kovin, kovin ikävä. En tiennytkään, että sydämeen voi näin sattua. Trasselia jää kaipaamaan myös moni, moni ystävä vuosien varrelta. Herra T oli hevonen, joka vaikutti vuosiensa varrella monen ihmisen elämään. Se kosketti ja toi iloa useille mutkattomalla ja suoralla luonteellaan!

Elämäni vaikeimman luopumisen päätöksen jouduin tekemään... koska arvostin ja rakastin Trasselia, sen tein. Vaikka sydämeni särkyy.

Näkemiin rakkaani hiljaisille niityille.

Sinun,

Maarit

porukka-normal.jpg