Niin siinä taas kävi! Sitä on suut, silmät, korvat, taskut sekä kaikki vähänkin staattiset paikat pullollaan! Pidetään siis ne suut kiinni ja vähemmän ääntä, niin ei ole kurkku pullollaan hevonkarvaa. Voi jestas kun kutisee eikä mitään pysty tehdä! Siinä sitä nyt irrotellaan juhannukseen saakka vähintään, kunnes aletaan taas kasvattaa seuraavaa karvastoa ensi talvea varten. Pari kierrosta on loimiklippaustakin takana, mutta on sitä yläkropassa karvaa sen verran, että muutama säkki saadaan juhannustulille kerättyä. Jos ei nuotion sytykkeeksi, niin pehmusteeksi sitten ainakin. Tai linnuille pesänpehmikkeeksi. Onhan se monikäyttöistä tavaraa tuo meikäläisen karva.

Taannoin pyöri ihmisten sivustoilla haasteita, joissa piti tehdä jotain viihdyttävää, hauskaa tai muuten vaan huomionarvoista hevosen kanssa ja kuvata kyseinen pätkä muille nähtäväksi. Ja siinä samalla haastaa sitten taas muita mukaan. Terhin haasteen myötä meikäläinenkin joutui nöyrtymään tähän rumbaan, vaikka on ylin pinnallinen koukistajajänne hiirenkorvilla ja muutenkin ketuttaa. En saanut itse mitään hyötyä elikäs ruokapalkintoa siitä, että suostuin käymään istumaan, makaamaan ja loppujen lopuksi viheltämään Kwai-joen sillan kameran edessä. Enkä edes liioittele kauheasti. Eikä ole näkynyt tekijänoikeuspalkkioita, nimikirjoituspyyntöjä eikä tv:n haastatteluryhmääkään ole pihassa käynyt. Pettymys siis tämäkin! Meikäläinenhän on sentään tv-tähti ja julkkis toissa kesältä. Jos olette unohtaneet, pääsinpäs taas muistuttamaan asiasta. 

No joka tapauksessa, tässä haastevideossa muistaakseni oli jotain viheltelyä oli, saatan muistaa väärinkin. Olenhan vanha. Tosin alan lehdessä lääkäri sanoo, että hevonen on keskimäärin vanha alkaen 22 ikävuodesta. Nih! Minä en siis edes ole vielä vanha tämän tulkinnan mukaan! Palataan ensi vuonna asiaan ja katsotaan kuka sitten on vanha!

Jatkan sinnikkäästi jännevammani taltuttamista. Se on pirullinen urakka. Arpikudosta on alkanut sentään muodostua, mutta sehän ei vielä todista eikä takaa mitään kovin kestävää. Toki positiivinen asia kuitenkin. Katsotaan, katsotaan, sanos renki kun hevonen päälle ryntäs. Tampereen Hevosmessuille ei ole mitään asiaa kuitenkaan tänä vuonna, toivotan onnea matkaan sinne matkaaville ystävilleni, kuten Onni-lapselle! Nuorelle, siis tarkoitan.

Kevään odotuksin,

ei sittenkään vanha - perun kaikki vanhuustarinat - Trasseli