Tervehdys Toverit!

Ja sama venäjäksi! Nyt on oluumppialaiset sitten penkkiurheiltu läpi. Odotin joka päivä näkeväni kisaohjelmassa hiihtoratsastusta, mutta petyin päivä päivältä pahemmin! Ei vissiin ole olympialaji! Sopii kuulemma olympialaisiin yhtä vähän kuin nähtävissä olevan mittaiset jalat mäyräkoiralle. Joku taho voisi kyllä lähteä ajamaan hiihtoratsastusta olympialajiksi. En ole edes puolueellinen, kun totean, että siinä olisi hieman enemmän järkeä kuin kelkkailussa, jossa parhaimmillaan neljä äijää änkeytyy pieneen tuubiin ja ajautuu painovoiman vaikutuksesta kourua alas. Ensimmäinen katsoo minne mennään ja muut haistelevat toistensa periä. Ei, jos jotain en ymmärrä, niin sitä lajia. On tässä ennenkin barrikadeille lähdetty, jos nyt sitten tämän hiihtoratsastuksenkin puolesta. Sitä en tiedä, miten uskottavaa on, jos hiihtoratsastusta olympialajiksi ajaa rampa ikämies, joka ei voi juosta saatika hypätä pienintäkään estettä..

Suoralla-lehdessä ilmestyi männä viikolla meikäläisen kolumni, osa kaksi. Liitänpä tähän saman tarinan.

Oletteko huomanneet, että ihmisten maailmassa moni asia on kaunisteltua? Kuvat, joita näet katukuvassa, lehdissä, mainoksissa, julisteissa tai missä vaan julkaisussa, ovat enemmän tai vähemmän vääristelmiä totuudesta. Kaikki on nykyään kaunisteltua, siloiteltua ja väritettyä. Ihmisten naamat on käsitelty sileiksi, maisemat ovat aina kauniita ja aurinko paistaa joka kuvassa. Tai jos sataa vettä, niin sekin on saatu näyttämään hyvältä asialta.

Meikäläinen nousee vastaiskuun tätä kaksijalkaisten maailman epätodenmukaisuutta vastaan! Aion esitellä aikuisen suomenruunan kaikessa komeudessaan, mitään poistamatta ja mitään lisäämättä. Muhkuroita siloittelematta ja möykkyjä tasaamatta. Suonikohjuja piilottelematta ja harmaita värittämättä. Se keho on nähnyt ja kokenut paljon, sillä on vahvuutensa ja heikkoutensa ja olen siitä erittäin ylpeä! Olkaa tekin ylpeitä omistanne!


HARMAANTUMINEN
- eleganttia ja charmanttia. Kun melatoniinin tuotanto vähenee, alkaa naama harmaantua.
Mitä sitä peittelemään. Harmaantuu ne ihmisetkin. George Clooneyn kuontalossa tätä ilmiötä pidetään jopa äärimmäisen
suotavana ja ihailtavana. Ei se meikäläisenkään turpaa ole pilalle saanut. Tosin moni on huomauttanut, ettei uskoisi
minua ikäisekseni, ennen kuin on vilkaissut otsaharjan alle.

KORVAT
-takatanassa, pitkin niskaa. Paitsi jos on jotain herkullista näköpiirissä. Enkä nyt puhu tammoista, vaan jostakin syötäväksi kelpaavasta. Silloin saattavat korvatkin kääntyä etuasentoon - hetkellisesti. Näin aikuisella iällä pidetään kiinni saavutetuista eduista - minäkin olen tehnyt suuren työn 21 vuoden aikana saavuttaakseni pelottavan "setä aurinkoisen" maineen. Korvilla se on aikaan saatu. No jaa, olen saattanut näykkäistäkin kerran, pari. Ja kohotella jalkoja. Ja litata karsinan seinään. Ja...

NOTKOSELKÄISYYS
- tämä piirre voi kehittyä vähitellen iän myötä.. näin on käynyt ainakin meikäläiselle. Selkäviiva lähtee kaareutumaan alaspäin. Maha roikahtaa. Maa vetää meitä vääjäämättä puoleensa. Tässä kohtaa voi jokainen vilkaista peiliin ja päätellä, onko itselle käynyt tämä sama ilmiö. Taidan muuttaa päiväntasaajalle; siellä kappaleen paino on pienempi kuin pohjoisnavalla olevan kappaleen. Heti tuntuu olo kevyemmältä.

NAARMUT, ARVET JA MUUT ELÄMÄN JÄLJET
- tämän ikäinen hevonen ei voi olla enää pakasta vedetyn näköinen. Vuosien mittaan on tullut mm. laidunkesien aikana muhkuroita, naarmuja sun muita elämän jälkiä. Nämä kuuluvat asiaan ja tuovat sitä paljon kaivattua uskottavuutta.

TAKAJALAT
-korvien ohella toimivat loistavasti mielialan toteuttajina. Takajalkaa vaan ylös ja kiukkuinen lataaminen takaviistoon, niin johan heikompia hirvittää ja turha puleeraus ja huseeraus loppuun lyhyeen. Ikä tuo uskottavuutta.

ELINTASOMAHA
- Laiha hevonen ei ole kaunis. Eikä terveen näköinen. Lihavuus se vasta epäterveellistä on. Nivelet ovat kovilla ja moni elintasosairaus uhkana. Jonkinlainen elintasomaha on meikäläisellekin kertynyt tuohon etu-ja takajalkojen väliin. Tässä iässä on hieman hankalaa tasapainotella tuon syömisen suhteen. Ei saisi päästä kuivumaankaan, sitä kehitystä on hankala pysäyttää. Minähän siis syön ihan kaiken ja enemmänkin mitä vaan eteen tuodaan. Heinäpaalin näkeminenkin tuottaa meikäläiselle viisi lisäkiloa. Monet suomenhevoset ovat tällaisia hyviä rehunkäyttäjiä.. siinä on hyvät ja huonot puolensa!

NIVELMUUTOKSET
Luiden välissä on liikkuvaa liittymää, niveliä. Terveissä nivelissä ruston synteesi ja hajoaminen on tasapainossa. Nivelsairauksissa luonnollinen tasapaino rustokudoksen synteesin ja hajoamisen välillä on häiriintynyt. Tällaisella etupainoisella eläimellä kuten meikäläinen, erityisesti etukavionivelten nivelrustot huutavat hoosiannaa. Joku tykkää annostella hyaluronihappoinjektioita omaan naamaansa, meikäläinen ottaa ne mieluummin niveliinsä. Ja hei, se toimii! Rypytkin poistuvat. Ja vauhti eikun kasvaa.

KAVIORUSTON LUUTUMAT
-messevät, monisenttiset norsunluutornit molemmissa etukavioissa. Hyvä kun röntgenkuvaan mahtuvat. Meikäläiselle piti tilata Saksasta isompia röntgenpaperiarkkeja että saatiin tornit kuviin. Yleistä suomenhevosilla, nuorillakin. Toistaiseksi omat tornini pysyneet aloillaan ja ehjänä, ei merkittävää haittaa liikkumiselle, tosin hyppäämisen ilo on minulta viety. Parempi kuitenkin luutuma kaviorustossa kuin korvien välissä. Vaikka jälkimmäistäkin on joidenkin vääräleukien mielestä havaittavissa.

ETUJALAT
-etukavio ylös, liikerata sivulle ja siitä rauhallisesti alas - kohdistettuna keskelle pahaa-aavistamattoman kaksijalkaisen turvakengätöntä jalkaa. Kevyt painallus ja odotetaan kaikessa rauhassa reaktiota. Makupalat voit siltä päivältä unohtaa.

JÄNNEVAMMAT
- se ei paljon naurata, kun jänteet paukkuu ja repeilee. Pikkuasioista ei enää tässä iässä viitsi vääntelehtiä, mutta tuo se on ikävää. On näistäkin kai joku joskus todistetusti parantunut.

HAMPAAT
-ei ne pirulaiset enää uutta kasva. Kuluvat vaan syömispäästä, mutta uutta ei kasva ikenistä. On se kohtalo tämän ikäisellä. Vaikka pää toimisi kirkkaasti ja ruokahaluakin olisi, saattavat hampaat tehdä tenän ja siinä sitä sitten ollaan, kun ei purupintaa enää ole. Letkuruokintaa ei ole vielä meikäläisille suositeltu.

Olkaa ylpeitä itsestänne!

Terveisin
Herra T, laillisesti hyväksytty herrasmies
Arvokkaasti ikääntyvien säätiön kunniajäsen.

1%20copy-normal.jpg