Manse! Olen takaisin Mansessa! Mänttä ja Manse, melkein sama asia! Mutta kurkkuni on kipeytynyt huutamisesta, ja on hyvä päästä vähän lepuuttamaan sitä. En aio sanoa sanaakaan pariin viikkoon! Pääsin Mantän Yöhuutajat ry:n ainaisjäseneksi, ja olen kuulemma milloin tahansa tervetullut huutamaan. Kunnianosoitusta kerrakseen! Kiekaisin vielä tänä aamuna aikaisin kokeeksi muutamat oktaavit.

Eilisestä ukkosmyrskystä ei ollut tietoakaan! Nyt oli sen sijaan niin kuuma, että tuntui aivan kuin mahalaardit olisivat lähteneet sulamaan! Mikä katastrofi! Aamulla maneesissa kivoja juttuja, unohdin melkein läkähdyttävän turkkilaisen saunan hetkeksi. Sarjaeste! Estehän on myös puomi maassa, kuten olen todennut! Olipas hauskaa. Muutama puomi ja pieni pysty päätteeksi. Suoria lähestymisiä, tasaista etenemistä, korvat tötteröllä. Ope alkoi puhua meikäläisen kloonaamisesta. Mäntän Ratsastajat ottaisivat pari trasselia mielellään! En tiedä mitä kloonaaminen tarkoittaa, toivottavasti ei samaa kuin kaurojen litistäminen? Mutta mukavaa, jos meikäläisestä pidetään!

Hyvä kun edelliset pesuvedet kropastani olivat haihtuneet, kun taas vietiin. Leirin viimeisen tunnin teemana oli vastataivutus. Kuulosti ihan hyvältä! Koivunlehdet eivät ole suurinta herkkuani, mutta paremman puutteessa kyllä syön niitäkin mielelläni. Vastataivutuksessa ilmeisesti koivunoksat taitellaan johonkin herkulliseen asentoon, niin kuin taideteokseksi, ja sitten haukataan kiinni! Ööh...ei näkynyt vasta- eikä vihtataivutuksia maneesilla. Oli vaan kehon taivuttelua ja asettelua pitkin uraa käynnissä ja ravissa. Laukassa vielä muutaman askeleen pohkeenväistöä. Ihmettelen itsekin, miten jaksoin niissä olosuhteissa! Taitaa todellakin olla jonkinlainen urheilija peruskunto meikäläisellä...!

Kotimatka pyörillä liikkuvassa alumiinilaatikossa oli hikinen sekin. Voi pojat olin iloinen kun viimein oltiin kotipihassa! Samat tutut naamat vastassa. Kukaan ei tosin edes tervehtinyt kun purjehdin pihaan. Ilmeisesti olivat kuulleet Yöhuutajat ry:n kunniamaininnastani, ja tuli suorituspaineita koko kotiporukalle!

Olipahan erikoinen lomaviikko, jos se sellaiseksi oli tarkoitettu! Liian paljon hikeä ja liikuntaa meikäläisen makuun! Puomit ja ristikot olivat kyllä ihania, samoin uintikeikat Keurusselässä! Monta kokemusta, kiekaisua ja tuttavaa rikkaampana!

Huutaja-Trasselinne