Kevät 2012 on aivan ovella! Päivät pitenevät hurjaa vauhtia. Vaikka kaikelta lumentulolta ei uskoisikaan, niin ilmassa on kuin onkin kevään merkkejä!

Muodissa suuret linjat ovat säilyneet ennallaan; avainsanat muodissa ovat edelleen käytännönläheisyys ja käyttömukavuus. Unohtamatta kuitenkaan ihania ja herkullisia pieniä yksityiskohtia! Värimaailma on kautta linjan edelleen melko harkitsevainen, mutta räväkkyys nostaa päätään. Rohkeimmat lähtevätkin tänä keväänä kokeilemaan uusia kuoseja ja värejä.

Alusvaatteiden merkitystä ei voi edelleenkään kyllin korostaa! Niiden mukavuus ja käytännöllisyys on kaiken a ja o. Miellyttävät ja oikeanlaiset materiaalit ihoa vasten luovat perustan pukeutumiselle. Kukapa haluaisi tuskailla nihkeissä ja epäsopivissa alusvaatteissa, jotka nirhautuvat rinnan ympärille tai hankaavat hanuria!

Alusasu on kaiken a ja o! Huomaa miehekäs, mutta samalla pirteä sininen väri. Ei tarvitse ruunankaan hävetä kun sinistä päälleen laittaa. Ne, joilla karvaa on omasta takaa, ei onnekseen tarvitse huolehtia alusasuista.

Kevät lähestyy vääjäämättä, ja pian vaatetustakin voi keventää. Pakkasia voi vielä kohdalle osua, ja silloin on muistettava lämmin pukeutuminen (jos omat karvat eivät riitä..). Huomaa kevään pirteä muotiväri violetti, joka on hakenut inspiraatiota MTV3:n suositun viihdeohjelman sketsihahmosta. Jotakuta moinen räväkkyys värinä voi suorastaan naurattaa, mutta äkkiä siihen silmä tottuu ja naurukin ehtyy aikanaan. Tikattu pinta tuo ihanaa elävyyttä erikoiseen väriin. Jos ei uni tule silmään, voi laskeskella ruutuja.

            

Hillitty harmaa ja tummansininen ovat aina muotia arjessa. Huomaa ihastuttavat yksityiskohdat:  hampain revityt helmat antavat nuorekasta katu-uskottavuutta puhumattakaan hauskoista päälleliimatuista kohokuvioista eli paikoista. Tällaiset yksityiskohdat toki sopivat vain uskaliaimmille, niille, jotka uskaltavat korostaa yksilöllisyyttään. Tällaisia yksityiskohtia käytettäessä kannattaa varoa yhdistämästä niihin liian räikeitä värejä, kuten yllämainittua violettia. Pirtsakka värimaailma ja tuunatut yksityiskohdat yhdessä saattavat aiheuttaa herkimmille jo pahoinvointia.

Ruutukuosi on aina in, kuten tässä Mossen yllä. Se henkii ajattomuutta, herrasmiesmäisyyttä, luotettavuutta. Muista, että pystyraita hoikentaa ja vaakaraita antaa pyöreämmän efektin. Tuskinpa kukaan normaali harrastehevonen haluaa enää pyöreämmältä näyttää. Joten kannattaa pysytellä ruutukuviossa, niin ei tule tehtyä geometrisiä virheitä, kun ei muista mikä on pysty- ja mikä vaakasuunta. Ruutukuviossa myös etunsa siksi, että ajanvietteenä voi tarhakaverin tai naapurin kanssa pelata ristinollaa valoisaan aikaan.

Punainen pukeutumisessa kielii tehokkuudesta. Punainen viittaa voimaan, rakkauteen, jopa aggressiivisuuteen tai vaaraan. Iäkkään, täysin munattoman hevosen yllä se tuskin aiheuttaa sen suurempaa vallankumousta, mutta turvallisinta on kuitenkin säännöstellä punaisen määrää vaatetuksessa. Kuvan vaatteessa on nerokkaan huolellisesti laskettu prosentuaalisesti niin, että harmaata on yli puolet vaatteesta verrattuna punaiseen. Lopputulos toimii! 


 

Lopuksi katsaus arjen ulkopuolelle: juhlatilaisuuksiin sopii yksilöllinen vaatetus myös keväällä 2012, kuten kuvan Suomi-verkkarit: ajatonta ja kantaaottavaa. Erikoistilaisuusvaatetus on oikeastaan aina kantaaottavaa - sillä halutaan kommunikoida sanattomasti ja viestittää kantajansa persoonaa. Haittapuolena näissä tosin usein on naurunalaiseksi joutuminen. Mutta kukapa enää muutaman vuoden jälkeen muistaa tällaistakaan nähneensä.

Kuvat: Kotialbumi Oy

Meikki, häntä, harja ja karvapeite: Luonnollisesti kaunis Oy

Vaatteet: kuvausrekvisiittaa