Niin se vaan vuosi on taas vaihtunut, talvi kääntyy kohti pidempää päivää ja kevättä. Eipä sitä nyt ihan vielä uskoisi, mutta vanhat luuni natisevat siihen malliin, että kevättä tulee - siis joskus muutaman kuukauden päästä. Kalenterivuoden käännyttyä me hevoset täytämme aina virallisesti vuosia. Niinpä meikäläiselläkin napsahti taas yksi kunnioitettava vuosi lisää, kahdeksantoista niitä oman laskuoppini mukaan jo taitaa olla. Keski-ikää siis pukkaa...vanhukseksi en vielä suostu! Synttäreitä vietän vasta toukokuussa.

Uuden vuoden kunniaksi kävimme oikein terveellä porukalla Tampereen uudella hevosklinikalla Teivossa. Tilat oli otettu käyttöön maanantaina, ja me olimme paikalla heti keskiviikkona kärppänä. Oli tosiaankin uuden näköistä; siistit pinnat, valoisaa ja puhdasta. Paitsi sen jälkeen kun vetäisin kolmen rauhoituspiikin jälkeen samanlaiset pissat lattialle kuin aikoinaan hevosparaatissa Mannerheimintielle Helsingin keskustassa. No, minä pissaan, muut saa selittää.

   

Saattoporukkani sanan varsinaisessa merkityksessä oli siis tosiaankin iloksi silmälle ja Suomen terveydenhoidon tilalle. Yksi oli vatsataudin kourissa, toinen lähes yksikätinen ja kolmas muuten aamukankea. Siinähän sitten ihmeteltiin taivutuksissa sun muissa toimenpiteissä, että kuka porukasta on vähiten sairas avustamaan lääkäriä...Meikäläistä sinne mentiin näyttämään, mutta olisi saanut kyllä yhtä jos toista kaksijalkaistakin piikittää ja elvyttää...

Mutta asiaan; minun niveliäni siellä hoidettiin uudella klinikalla hartaasti ja pieteetillä. Samoin ultrattiin vasen etujalka, joka viikko sitten turvotteli ja oli lämmin. Jännevauriota ei siitä löytynyt, joten keskityttiin hoitamaan kortisonilla muiden jalkojen niveliä kattavasti. Kuviakin otettiin reilusti, joten meikäläinen sai päivän aikana kolme eri rauhoituspiikkiä. Niistä saa muuten ihanan rauhallisen ja uneliaan olon, suosittelen! Kaikki toimenpiteet annoin tehdä varsin auliisti, tiesin, että pääsee täältä joskus poiskin. Nyt otan rauhallisesti viikon verran. Tavoitteena on päästä taas hyvää iskuun, koska toiveena on päästä keväällä mukaan paikallisen Suoran alajaoston toimintaan. Liikuntahan se muutenkin on ainoa konsti meikäläisen pysyä kunnossa; niveleni tarvitsevat säännöllistä liikettä pysyäkseen toimintakunnossa.

Tervettä alkanutta vuotta!

 

Herra T