Hei folks!

Olen tässä vuosien varrella huomannut erään asian. Meikäläisestä liikkuu kylillä, toreilla ja muissa foorumeissa jos jonkinlaista legendaa ja tarinaa. Samat jutut vuodesta toiseen ja uusiakin ilmaantuu tuon tuostakin. Aika moni uskoo tuntevansa meikäläisen kuin omat taskunsa ja käsilaukkunsa, mutta saatatte yllättyä totuudesta! Älkää uskoko, että minua voisi lukea kuin avointa kirjaa! Olen päättänyt oikaista muutamia meikäläisestä sitkeästi liikkuvia legendoja, kas näin:



USKOMUS 1:
"Trasseli on maailman kovahermoisimpia hevosia. Se ei säikähdä eikä hötkyile juuri missään tilanteessa eikä ainakaan ratsastajan kanssa. Se käyttäytyy aina samaan rauhalliseen tapaansa. Trasseli on yksinkertaisesti niin fiksu ja järkevä, että se osaa luottaa ihmiseen ja itseensä tilanteessa kuin tilanteessa."


TOTUUS: Täyttä legendaa! Meikäläinen nyt vaan on kerta kaikkiaan jumalattoman hidas niin fyysisesti kuin psyykkisestikin! Kun jotain merkittävää tapahtuu, en ehdi huomata mitään, ennen kuin koko tilanne on jo ohi. Kun sitten viimein hoksaan, että ai jaahas, nyt pitäisi varmaan niin sanotusti säikähtää tai muutoin äkillisesti reagoida, en enää muista, miksi minun piti säikähtää. Sellaista se on, elämä näin jähmeän järjen kanssa. Eipä tarvitse turhista hötkyillä, kun ei muista mitä piti hötkytä..


On sitä ennenkin myllyjä menty, ja hyvässä seurassa... kuva: Terhi Paavola
 

USKOMUS 2: "Trasseli on vuosien varrella keksinyt erityisiä pieniä kikkoja ihmisparkojen pään (varpaiden) menoksi. Se muun muassa rauhallisesti tasajaloin seistessään saattaa yllättäen nostaa etujalan, tuoda sen sivulle ja laskea aivan yhtä rauhallisesti pahaa-aavistamattoman hoitajan jalan päälle."


TOTUUS: Minä en missään tilanteessa, KOROSTAN missään tilanteessa käyttäisi hyväkseni sitä tosiseikkaa, että meikäläisellä on neljä jalkaa, joista jokaiselle kohdistuu aikamoinen pistepaino pelkässä lepotilassakin. Missään tapauksessa en siirtelisi jalkojani vahingossa niin, että ne sattuisivat osumaan kaksijalkaisten läpyköitten päälle. Puhumattakaan siitä, että moista tapahtuisi tarkoituksellisesti. Pöyristyttävä väite. Jos nyt jollain ihmisellä on niin hemmetin suuren räpylät, että ne väistämättä aina ajautuvat jalkojeni alle, en minä sille asialle mitään voi enkä siitä vastuuta ota..!




USKOMUS 3:
"Trasselin suurin ja merkittävin pahe on suunnaton ahneus. Millään muulla kuin ruoalla ja syömisellä ei loppujen lopuksi ole sille mitään merkitystä."


TOTUUS:
Ei pidä paikkansa. Monet muutkin asiat ovat minulle tärkeitä, kuten esimerkiksi Suomen suhteet Venäjään puhumattakaan bensan hinnasta.
 

 


USKOMUS 4: "Trasseli on niin halutessaan erittäin omapäinen ja kun huono päivä kohdalle osuu, pirun kiukkuinen. Moni kuvittelee, että Trasseli on kiltin käyttöluonteensa perusteella itse enkeli myös käsiteltäessä."


TOTUUS: Humpuukia. Meikäläiselle jokainen päivä on samanlainen ja yhdenveroinen, oltiin sitten räntäsateessa tarhassa tai parrasvaloissa areenoilla. Ihan yhtä paljon v**uttaa.
 

Tällaisellakin areenalla on tullut esiinnyttyä. Kuva: Juha Usva.


USKOMUS 5: "Trasseli on ikäisekseen hyvässä peruskunnossa ja lihaksessa. Sitä liikutetaan joka päivä vaihtelevilla tavoilla. Säännöllinen ja tasainen liikunta on Trasselin arjen ja terveyden kulmakivi."



TOTUUS: Buaah. Olen täysin rapakunnossa.  Meikäläinen on käyttänyt energiatehokkaan liikkumisen suunnitteluun koko pienen ikäni. Olen suunnitellut jokaisen jäseneni liikeradat niin, että niiden suorittamiseen kuluu mahdollisimman vähän energiaa. Kävelystä lähtien kaikki liikkumiseni on viimeiseen asti suunniteltua. Ei siinä paljon pääse kunto kohenemaan, kun laahustan eteenpäin. Jos on pakko, pystyn näyttelemään liikkuvani, mutta vain pieniä hetkiä kerrallaan. Olen myös opetellut niinkin vaikean taidon, kun hengästymisen esittämisen. Mutta siltikin, kaikkein vaikeinta oli opetella hikoilemaan. Siinä prosessissa meni kuulkaa monta vuotta. Vapise Copperfield. Paitsi että se taitaa olla jo eläkkeellä, mutta mitä näitä nyt on muita, silmänkääntäjiä.

 

 


USKOMUS 6:  "Trasseli inhoaa pusuttelua ja ylipäänsä kaikkea lellittelyä ja lääppimistä. Kaikkein mieluiten se olisi vaan omassa rauhassaan."


TOTUUS: Tuo lääppimislegenda on jaksanut sinnitellä niin kauan kuin muistan! Meikäläisellähän ei ole mitään hoitamista ja lääppimistä vastaan. Kunhan se tapahtuu silloin, kun minulla ei ole muuta tekemistä. Eli ei ruoka-aikaan (haluan syödä rauhassa), ei ennen ruoka-aikaa (odottaminen ottaa niin paljon päähän) eikä ruoka-ajan jälkeen (on paljon siivottavia korsia, siinä menee aikaa). Mutta muulloin kyllä sopii tulla lääppimään, eli... ööh, tuota...
 



USKOMUS 7:  "Trasseli on vanha, munaton ruuna, joka ei tiedä tämän päivän menosta tuon taivaallista."


TOTUUS: Tämä on yksi törkeimmistä meikäläistä kuvaavista uskomuksista. Minä todellakin muuten tiedän mikä on tamma. Ja voi pojat, se on oma juttunsa se! Voin kertoa tarkemminkin, mutta se sensuroitaisiin kuitenkin... Olen ollut sentään ori pidempään kuin moni muu tuntemani ruuna! Ja todellakin elän hetkessä ja tässä päivässä. Olen muun muassa täysin tietoinen heinäerien päivittäisistä makumuutoksista sekä desilitran kymmenesosien suuruusmuutoksista ruoka-annoksessani, tärkeimpiä seuraamiani asioita havainnollistaakseni. Sitä paitsi, ollaan mitä mieltä hyvänsä, minulla on erityistä vetovoimaa. Joskin en ole nähnyt sen toistaiseksi tehoavan kuin ruuniin, joten siinä halpamarketista ostamassani deodorantissa on varmasti jotakin vikaa...

Kuva: Sari Laiho
 

USKOMUS 8: "Trasselin olemus on äärimmäisen rauhallinen. On kuitenkin tilanteita, jossa se riehaantuu. Esimerkiksi esteistä, pienistäkin, se innostuu niin, että pahimmillaan on radan päätteeksi pysähtynyt vain maneesin seinään".

TOTUUS: Pelokkaiden panettelua. Jos vauhti ja toiminta hirvittää, ei pidä lähteä leikkiin mukaan. Minähän en koskaan ole riehaantunut yhtään mistään, ei se edes sopisi imagooni. Johan siinä nauraisivat naapurin harakatkin, jos meikäläinen alkaisi jostain innostua. Myönnän, että olen saattanut jonkun estetreenin tai radan suorittaa iloisesti, mutta mistään riehasta ei ole ollut kyse ja aina olen pysähtynytkin. Sitten loppujen lopuksi.

 




USKOMUS 9: "Trasseli on mitä hankalin koulukisaratsu. Se jännittyy kouluaitojen sisäpuolella ja jotenkin tietää, ettei ratsastaja voi siellä ihmeitä tehdä. Useimmiten Trasseli ryntäilee ohjelman läpi ihan omassa askellajissaan ja omilla kuvioillaan."


TOTUUS: AIVAN! Nyt aletaan päästä asian ytimeen! Nyt minä olen samaa mieltä!