Ystävät!

Kevät tulla jolkottelee. Enemmänkin saisi jolkotella tänne päin eikä vaan karkuun... Kävin päivänä eräänä katsastamassa viime kesän laidunpeltomme, josko siellä jo vihertäisi vähitellen. Kissan marjat vihertänyt, lunta oli lähes atleettiseen vatsaani asti, valkoista silmänkantamattomiin koko maisema. Masensi. Kaverit yrittivät selittää, että on vasta maaliskuu, että kyllä minun ikäiseni ruunan pitäisi jo tuntea vuodenaikojen kulku. Hmpf! Tunnen vain yhden vuodenajan, ja se on kesä. Muina aikoina läpi vuoden nukun talviunta silmät auki. T T T, eli torkun tarhassa, tallissa ja tunnilla. Mistä luulette, että lempinimeni Herra T tulee, siitä tietenkin. Nukun kylläkin myös kesäaikaan, erityisen mielelläni Näsijärvessä, mutta se ei nyt kuulu tähän.

Erään kevään merkin kuitenkin olen huomannut. Messutreenit! Sieltä ne taas tulivat, ihan puskista. Vierailin upeimmassa näkemässäni maneesissa tänään Kangasalla ja tapasin myös osan uusista show-kavereistani ensimmäistä kertaa. Katselin sitä hallia ja vihelsin itsekseni - mikä mahtava baana päästellä menemään! Mutta ei! Harjoittelimme vaan pienellä alueella nurkassa kuvioitamme. Yritin siinä haistella uudet kaverit läpi. Ystävällisiä olivat kaikki. Mahtavaa!

Kiemurat, käännökset ja kaverin kyljessä kulkeminen ovat meikäläiselle niin tuttua hommaa, että eipä tarvinnut paljon stressailla. Jossain vaiheessa luulin, että alkoi talvisota hirveällä ryminällä. Pari kaveria siitä säntäsi menemäänkin. Mutta sehän oli vaan muutaman tonnin lumikuorma katolta! Sellaista ryminää harvoin kuulen, mutta en jaksanut siitäkään hermostua. Katsotaan sitten, mitä itse pääkallopaikalla on huhtikuussa tarjolla. Josko keksisin sieltä jonkun mukavan asian, josta voisin kehittää oman näytöksen. Hohhoijaa, mutta enpä taida jaksaa kuluttaa energiaa moiseen...Monetkohan messut tällä iällä pitää vielä kulkea? Toisaalta, ei minulla ole mitään matkustamista vastaan. Pyörillä liikkuvassa yksiössäni tarjoillaan heinää ja palkinnoksi aina pari leivänpalaa. Eikä minulla ole mitään uusia kavereita vastaan, varsinkaan tammoja. Ne on kivoja.

Turpa kohti kevättuulia!

Trasselinne