Nyt on kuulkaas kaverit ihmeitä ilmassa! Kuulin juuri, että viikon päästä pääsen simulaattorikurssille Sappeen Ratsastuskeskukseen! Tätä olen odottanut! Viimeinkin insinöörit ovat keksineet jotakin, josta olen todella kiinnostunut ja josta voi olla jopa meikäläiselle hyötyä.. En ole kiinnostunut insinöörien pilvenpiirtäjistä tai siltarakennelmista tai muista messevistä hankkeista, mutta tämä on kuulkaatten hyvä juttu!

Kurssilla siis on erilaisia ratsastajasimulaattoreita, ja hevoset saavat kokeilla niitä! Ratsastajasimulaattorit ovat helläkätisiä, rauhallisia, täydellisen kärsivällisiä. Ne istuvat keskellä satulaa ryhdissä ja suorassa, katse eteenpäin. Niiden ohjasotteet ovat tasaisia ja turvallisia, ne eivät koskaan revi, vedä tai nyi. Niiden pohkeet ovat ystävälliset, tasaisesti tukevat eivätkä niiden kannukset hakkaa kylkiin tarpeettomasti. Ne eivät huuda, puhu paskaa eivätkä kiljahtele selässä. Ne puhuvat ystävällisesti ja rauhallisella äänensävyllä. Ne kiittävät silittämällä ja kehumalla tarpeen mukaan. Ja niin edelleen, niin edelleen!

Tämä on niin mahtava juttu etten ole pysyä karvoissani! Toivon, että kun löydän sieltä itselleni sopivan ratsastajasimulaattorin, voin sitten ottaa sen mukaani ja jättää tuon nykyisen sinne. Se kun on joskus vähän epävakaa, mielialatkin sillä vaihtelee ja ei se oikein aina pysy keskellä satulaakaan. Ihan kiva se muuten on, mutta kai se alkaa olla vähän vanha eikä oikein hallitse enää jäseniään. Ajattelen niin, että nyt voisi olla hyvä aika vaihtaa. Niinku nuorempaan. Ja parempaan! Sellaiseen hyvin rakennettuun, hyvään ratsastajaan. Voin pitää tämän nykyisen huoltojoukoissa kyllä, hoitamassa ruokapuolen ja sen sellaista. En siis ole tietenkään kokonaan sitä hylkäämässä, jos sitä heti ajattelitte!

.........

... Jaa mitä sanot? Siis ei ole olemassa ratsastajasimulaattoreita? On vaan ratsastussimulaattori? Mitä hemmettiä?! Kuka hemmetti meikäläistä on taas juksannut! Juuri kun innostuin asiasta tosissani, vedetään taas matto alta ja todetaan, ettei ole mitään ratsastajasimulaattoria, joka olisi täydellinen, ystävällinen ja loputtoman kärsivällinen. Voi perhananperhana! Eli olenkin menossa viikonloppukurssille, jossa on RATSASTUSsimulaattori! Eli ratsastajat treenavat konehevosella istuntaa, apujen käyttöä ym. ja sitten toinen puoli kurssista on näiden asioiden harjoittelemista meillä oikeilla hevosilla. Kuulostaa tämä nyt niin erikoiselta ja hankalalta, etten ihmettele yhtään, että menin itsekin sekaisin. Pettynyt olen silti. Näyttää nyt siltä, että saman ihmisen kanssa sinne lähden, ja saman kanssa palaan. Ei siis testata ratsastajasimulaattoreita. Pieni mahdollisuus on tietysti, että hän oppii siellä jotain - siitä olisi iloa sitten meikäläisellekin...

ihanoikealihaajavertahevonen

Trasseli