Rakkaat Ystävät!

Mitä mainiointa alkanutta vuotta teille kaikille! Trasselinne nauttii uudesta vuodesta upeiden lumisten maisemien keskellä. Eipä ole tuo syys/talvimasennuskaan vielä meikäläiseen iskenyt, kun näitä maisemia katselee. Pääsen nauttimaan niistä päivittäin myös liikunnan ohessa. Älkää kuvitelkokaan, että olisin tehnyt jotain typeriä uuden vuoden lupauksia rakastaa liikuntaa tai vähentää syömistä tai olla kiltti ja iloinen 24/7...ei tulisi kuuloonkaan..! Mikäs Trasseli se sellainen on, joka pusuja ja haleja kaipaisi ja iloista naamaa näyttäisi! Mutta kun siltä liikunnalta nyt kuitenkaan ei voi välttyä, niin jotain positiivista on sitten edes nämä maisemat ja kelit! "Niveltreenejä" ollaan vedetty kärryiltä ja erityisesti ratsain. Lunta on esimerkiksi laidunpellolla siihen malliin, että joutuu jalkoja koukistamaan ja takapäätäkin käyttämään. Ja aura-autoja, niitä on tullut vastaan enemmän kuin ruunamuistiin. Onneksi en välitä niistä tuon taivaallista. Sehän nyt olisi turhaa energian tuhlausta... Järven jäälle kaipailen. Näsijärvi herättää jopa minussa hieman kunnioitusta. Uskon, että sinne vielä pääsen. Se avartaisi meikäläisen reviiriä kummasti...! Aina Särkänniemeen asti...!

Kyllä meitä on lumen lisäksi siunattu myös pakkasella! En ymmärrä sitä logiikkaa, että meikäläiseltä ajellaan ensin karvat ja lyödään loimet päälle, sitten tulee karseat pakkaset useaksi viikoksi. Siis häh?! Enköhän minä parhaiten luissani ja ytimissäni tiedä, milloin on parasta varautua talveen ja kehittää messevä karvasto. Ja se olisi ollut tarpeen tänä talvena..! En ole katkera, mutta en tunnu pääsevän tästä takaiskusta yli...Loimituksessa yritän ryysiä ja pistää ranttaliksi. Oppivathan olemaan, lurjukset!

Tuli sitten virallisen laskentatavan myötä meikäläiselle taas vuosi lisää ikää. Mutta sitä murehdin sitten vasta toukokuussa kun oikea päivä on...Onhan sitä, ikää, tällä ruunalla. Ylpeä olen jokaisesta vuodestani. Parhaani olen aina tehnyt, joka vuosi, ollakseni oikein TAVALLISEN IHANAN TYYPILLINEN SUOMENHEVONEN ! Ja mielestäni olen onnistunut aika hyvin!

Pakkashuuruterveisin

Trasselinne