Toverit!

Syksy ainakin Pirkanmaan suunnalla on ollut vetinen. En muista, milloin olen nähnyt auringon pilkahduksen. Voi toki myös olla, että silmäluomeni ovat pudonneet ja menettäneet elastisuutensa iän myötä, enkä siksikään näe juuri mitään. Enemmän epäilen kuitenkin sitä, että joku merkittävä taho on löytänyt määritelmän syksylle ja toteuttaa nyt tuota määritelmää: vettä, sadetta, pisaroita, kosteata, lätäköitä, myrskyä jne. Jokaista lajia, joka päivälle jotakin.  Oi niitä kaukaiselta tuntuvia aikoja vihreyden ja valon keskellä. En väitä, etteikö kesälläkin satanut. Tulihan sitä. Mutta tämä tuntuu jo huonolta vitsiltä.

Välttyäkseni vielä pahimmalta syysmasennukselta,  jonka tiedän seuraavan viimeistään marraskuun puolella, olen miettinyt asioita. Siis ihan totta, laittanut päänuppia liikkeelle samalla kun olen kuunnellut sateen tasaista ropinaa sadeloimea vasten.

Olen keskittynyt harjamysteeriin. En nyt puhu luudasta enkä juuriharjasta, vaan tästä meikäläisen fledasta. Tuosta oljenvärisestä sekalaisesta massasta, joka putoaa oikealle puolelle kaulaani. Olen tutkinut arkistojen pohjaa ja huomasin, että harjani on alun perin kasvanut vasemmalla puolella kaulaa. Tai no, ensin oli ah niin tyylikäs 90-lukulainen siilitukka, mutta kun se lähti kasvamaan, se kasvoi vasemmalle puolelle ja ihan hyvin ja nopeasti kasvoikin.

Mutta mitä hittoa, nythän harja kuitenkin todistetusti on tuossa oikealla puolella! Näen ja tunnen sen kyllä, koska näen jonkin verran jopa takaviistoon näillä luomien painamilla mollukoillani. Löysin jopa todistusaineistoa arkistoista tästä metamorfoosista. Todistettavasti ainakin vuodesta 2002 harja on kasvanut oikealla puolella, eli suurimman osan elämääni kuitenkin. Mutta mitä sitä ennen? Miksi harja on ollut vasemmalla puolella, ja ennen kaikkea, miksi ja miten se on kääntynyt yhtäkkiä tai vähemmän yhtäkkiä oikealle puolelle? Tämän metamorfoosin tarkemmista käänteistä minulla ei kerta kaikkiaan ole muistikuvaa. Ainoastaan kuvat todistavat, että tuulen suunta on vaihtunut. Kertokaa hyvät ystävät jos teillä on kokemuksia moisesta muodonmuutoksesta.


5-vuotiaan jenkkisiili vuodelta 1998! Minulla tukka on                   
kasvanut iän myötä, tuolla ihmisellä ilmiselvästi päinvastoin..    



Vuonna 1999 harja on alkanut kasvaa ja vasemmalle puolelle..


Tässä odotellaan joulukadun avajaisia Helsingissä            Nuorten Suomenhevosten katselmuksen jälkeinen kihara-
1999. Harja vasemmalla ja melkoisen pitkä jo.                     kampaus syksyltä 1999. Vasemmalla kasvaa!


Noin vuonna 2000 ja vasemmalla kasvaa...


Vuonna 2002 ollaankin jo oikealla puolella!                                   ... ja siihen malliin on jatkettu tähän päivään saakka!